Harm Tunteler

Governance advies

‘Resultaat door verbinding.’

Doortastend algemeen directeur en commissaris. Hij heeft ervaring binnen het internationale grootbedrijf als ook in middelgrote (familie) bedrijven. Hij is al meer dan 20 jaar actief als commissaris.
Bedreven in herstructurering en veranderprocessen als Chief Restructuring Officer in verschillende branches.
Met zijn ervaring in vele branches en sterke affiniteit met commercie, productie, supply chain en onroerend goed geeft hem veel breedte.

Op dit moment bekleedt hij als voorzitter toezichthoudende posities bij NNZ uit Groningen, Koninklijke Auping uit Deventer, Dak Kindercentra uit Den Haag. Andere commissarissen posities die hij afgelopen decennia bekleedde waren bij Hooghoudt Distilleerderij uit Groningen, de Van Duijnen Groep uit Almere en Het Verre Oosten Maaltijden uit Zoetermeer waar hij in 1998 voor het eerst tot commissaris werd benoemd.

Regelmatig wordt hij gevraagd om college te geven bij opleidingen en seminars voor commissarissen. Onderwerpen bij zijn optreden in dit verband waren onder meer de commissaris en: Strategie, Risico Management, Marketing, Crisis en Reputatie Management.

Op basis van deze ervaring en vanuit achtergrond begeleidt hij Raden van Commissarissen bij hun beoordeling en assessments en geeft hij advies over opvolging vraag stukken en samenstelling van de raad.